Werkwijze
Het zal je niet verbazen dat ik visueel ben ingesteld. Een locatie bezoek is dan ook het startpunt van iedere styling opdracht. Ik vind het prettig om tijdens ons telefonische contact persoonlijk kennis te maken en bespreken van de opdracht. Afhankelijk van je wensen geef ik vervolgens een kostenindicatie en planning af. Alles kan en niets moet, van een hands-on styling advies of projectbegeleiding van a tot z. Om je een idee te geven volgen hieronder de meest voorkomende onderdelen van het Interieurstyling traject. 

2D Indelingsontwerp en 3D interieurontwerp
Op basis van een plattegrond van de betreffende ruimte maak ik een 2D indelingsontwerp en 3D interieurontwerp. Deze visualisaties op schaal geven inzicht in de indeling van de ruimte en de positie en afmetingen van de meubels. Het is ook mogelijk om aan de het indelingsontwerp gezamenlijk te maken, tijdens een interactieve sessie bij jou thuis.

Lichtplan
Op basis van het indelingsontwerp maak ik een lichtplan, waarin ik aangeef waar elk lichtpunt komt, en welk type verlichting ik adviseer. Soms is een lamp functioneel, bijvoorbeeld om bij te lezen of werken. Of deze brengt sfeer, of accentueert iets in de ruimte. Voor het beste resultaat combineer ik verschillende lampen, denk hierbij aan hanglampen, staande lampen, tafellampen, leeslampen en plafondverlichting.

Styling advies
Vervolgens visualiseer ik de gewenste stijl voor de ruimte aan de hand van een moodboard. In mijn moodboard vind je inspiratie voor producten, kleur en materiaal. BICA-styling geeft een totaaladvies voor de kleuren en materialen van meubelen, accessoires, vloer-, wand- en raamdecoratie. Twijfel je of iets wel of niet in je nieuwe interieur past? Het moodboard geeft houvast wanneer je gaat shoppen. 

Shopping list
Indien gewenst kan ik je helpen met het opstellen van een shoppinglist. Denk hierbij aan meubilair, verlichting, behang, stof, styling- en woonaccessoires. Met het moodboard in het achterhoofd adviseer ik je producten waarmee de gewenste stijl wordt neergezet. De shoppinglist bestaat uit een afbeelding van het product en praktische info over verkooppunt, merk, type, kleur, materiaal, afmeting en de prijs. BICA-styling weet naast de standaard woonwinkels ook de speciaalzaak te vinden.

Aankoopbegeleiding
Samen of g
een tijd om zelf te shoppen? Ik kan de aankoop van de producten op je shopping list uit handen nemen en de levering coördineren. Op deze manier kan je profiteren van de inkoopvoordelen die ik als interieurontwerper soms bij winkels en fabrikanten krijg. 

Puntjes op de i.                                                                                                                                                                                                                             Nadat alles hebt binnen gekregen en de basis werkzaamheden zijn verricht is tijd om de puntjes op de i te zetten. Samen met jouw stijlen we het huis met de creatieve hulp van BICA-styling het huis af voor een optimaal eindresultaat. 

 

Wil je kan bepaalde onderdelen van het ontwerptraject apart kiezen. Voor een interieurstyling plan dat op maat wordt samengesteld maak ik een offerte met een specificatie van elk onderdeel. We gaan samen aan de slag met de creatieve hulp van BICA-styling om jouw droomhuis te realiseren. Bel of mail gerust voor een afspraak.

 

Contact Info

Mogelijk wil je je woning of kantoorruimte duurzaam inrichten of (re)stylen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je het aanpakt? BICA-styling kan je hierbij heel goed adviseren.

BICA-styling